Od 15. travnja moći ćemo učiti virtualno kako napisati EU projekt! Tekstovi i zadaće objavljivat će se jednom tjedno na stranicama EUčionice tako da će sudionici redovitim praćenjem sadržaja za 2 mjeseca napraviti koncept projektnog prijedloga, a dobit će i potvrdu o pohađanju tečaja.

EUčionica 2 projekt je koji u suradnji s medijskim partnerima provodi Europski edukacijski forum. Cilj mu je informirati javnost o Europskoj uniji i mogućnostima koje pruža članicama. Predviđen je i niz drugih aktivnosti jer kako je navedeno na stranicama Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj potkraj prošle godine EUčionica 2 – Moj dom u EU projekt je vrijedan 108.448,42 eura, a udio EU je 77.594,84 eura. Financiraju se članci, okrugli stolovi, natjecanja u pisanju eseja i TV emisija.

Kurikulum, predavanja i zadatke za Virtualnu učionicu piše Ana Fresl, direktorica konzultantske firme Projekt jednako razvoj d.o.o. koja je, kako navodi nositelj projekta, u osam godina obrazovala više od 4.000 osoba o fondovima EU i metodologiji pripreme i provedbe projekata.

Prijava za virtualnu učionicu je na domeni Večernjeg lista, a osim imena i prezimena, emaila, informacije o (ne)znanju engleskog jezika treba navesti i broj OIB-a jer će polaznici nakon što naprave završni rad dobiti potvrdu o pohađanju tečaja. Uz znanje kojim će svi biti obogaćeni, najboljih 5 završnih radova osvaja i nagradu: vodič za jednu od EU država članica, kratki online tečaj stranog jezika ili publikaciju EUčionica – Sve što ste htjeli znati o ulasku Hrvatske u EU.

Više informacija i prijava je na: http://www.vecernji.hr/vijesti/upute-virtualnu-ucionicu-clanak-534408

EUčionica