Pomoć konzultanata u pripremi projekata s kojima tražite sredstva iz fondova Europske unije ne samo što je dobrodošla, nego je kod početnika često i nužna. Gdje ih pronaći, kako doći do njih, odabrati pravog?

Kontaktirala sam nekoliko desetaka stručnjaka za fondove Europske unije iz cijele Hrvatske, konzultante iza kojih su visokovrijedni projekti i višegodišnje iskustvo. Svi na popisu imaju vremena za vas, žele komunicirati s tvrtkama i udrugama.

Popis stalno proširujem s konzultantima koji su se već dokazali u izradi projekata, a naravno važno je i jesu li registrirani za posao koji im se povjerava. Pretpostavljam kako ćete željeti nekoga tko vam je fizički bliže, lako ćete ga naći odabirom odgovarajućeg  pdf dokumenta s kontaktima.

POPISI KONZULTANATA

ZAGREB I ZAGREBAČKA ŽUPANIJA .pdf

SLAVONIJA I SREDIŠNJA HRVATSKA .pdf

ISTRA, PRIMORJE, GORSKI KOTAR, LIKA I DALMACIJA .pdf

PRIPREMA

Prije nego što potražite stručnu pomoć pročitajte sljedeće:

Kako napraviti projekt u skladu s pravilima Europske unije?

Priručnici za dobar početak

BESPLATNI SAVJETI

Također, svakako posjetite stranicu Ministarstva poduzetništva i obrta s popisom poduzetničkih institucija. S obzirom na to da uživaju državne potpore imaju obvezu biti na usluzi poduzetnicima koji se žele prijaviti na natječaje. Ukratko, od njih možete dobiti besplatne konzultacije, savjet o čemu voditi računa prilikom prijave na natječaj i sl. Popis obuhvaća regionalne razvojne agencije, poduzetničke centrepoduzetničke inkubatoretehnološke parkove i institucije poduzetničkog obrazovanja.